Archiv aktualit šk. rok 2013/2014

 

27. 6. 2014

 

Poděkování

Jó třešně zrály a jak to bylo dál… Vždycky, když začnou být slova této písně aktuální, jsou za dveřmi prázdniny. Opět jsme na konci školního roku a je čas na malé shrnutí všeho, co jsme za posledních deset měsíců prožili při společné práci, tančení, malování a muzicírování.

A nebylo toho málo. Koncerty a vystoupení, divadelní představení pro děti i dospělé, čertování, vystoupení při adventu, výchovné koncerty pro žáky základních škol, maškarní bál, vajíčkobraní, koncerty na zámku v Nelahozevsi.

V naší škole se po dlouhé době ozvaly hlasy nově vyučovaných nástrojů: kytar, klarinetů, příčných fléten a trubek. Založili jsme pěvecký sbor a na závěrečném koncertě hudebního oboru jsme alespoň jednou písní představili rodící se soubor lidové hudby. Napomohli tomu i noví kolegové a kolegyně, kteří posílili náš kvalifikovaný pedagogický sbor.

Také jsme úspěšně soutěžili a reprezentovali školu i město Velvary na soutěžích hudebního a tanečního oboru.

Na závěr školního roku jsme slavili. A bylo opravdu co slavit. Dvacáté výročí pedagogického působení paní Marcely Odvodyové zakladatelky taneční skupiny Vero, kterou společně s paní Pavlínou Kratochvílovou vedou od úspěchu k úspěchu. Každoročně se zúčastňují různých soutěží a přehlídek, kde se pravidelně řadí mezi ty nejlepší. Výročí oslavila děvčata po svém, tedy tancem. Na společném vystoupení s hudební skupinou Ginevra v téměř vyprodaném sále kralupského KaSSu představily nápadité choreografie přesně na míru ušité malým tanečnicím a tanečníkům podle jejich věku a schopností.

Dovolte, abych se vrátil k úvodní myšlence a tou je moje poděkování. Poděkování kolegům a kolegyním za jejich kvalitní a svědomitou práci s dětmi. Poděkování všem z řad rodičů a příznivců naší ZUŠ. Všem těm, kteří jsou ochotni věnovat svůj čas a síly našim žákům při jejich cestě za uměním.

Přeji příjemné prožití prázdnin a až budou zrát hrušky, těším se na pokračování.

Oldřich Adelt ředitel ZUŠ Velvary

 

25. 6. 2014

Byly zveřejněny výsledky talentových zkoušek konaných 23. 6. 2014.  Více ZDE.

 

16. 6. 2014

1. V pondělí 23.6. bude pokračovat focení žáků ZUŠ v době od 13.00 do 16.00. Paní učitelka Kratochvílová bude rozdávat vysvědčení svým žákům (1., 2., 4. ročníku) od 12-15 hodin.

2. V pondělí 23. 6. od 15.00 do 18.00 proběhne druhé kolo příjímání nových žáků do ZUŠ. Výuka v tanečním oboru se RUŠÍ.

3. V úterý 24. 6. od 17.30 je poslední zkouška flétnového souboru, účast nutná!!!

4. V úterý 24. 6. od 13.00 hod. bude rozdávat vysvědčení ve výtvarném oboru p. učitelka Vernerová.

5. Ve středu 25. 6 od 15.30 pořádá hudební obor koncert – Vysvědčení s hudbou, po kterém budeme rozdávat vysvědčení.

6. Ve středu 25. 6. bude od 13.00 předávat vysvědčení v tanečním oboru p. učitelka Odvodyová.

7. Ve čtvrtek 26. 6. bude rozdávat vysvědčení ve výtvarném oboru p. učitelka Odvodyová.

 

13. 6. 2014

Kluci a holky, byli jste skvělí! Bylo vidět, že jste do toho šli naplno. Vystoupení se vám výtečně povedlo a všichni od nás dostáváte vééélikou jedničku s hvězdičkou. 🙂

Díky! Pavlína a Marcela

 

 11. 6. 2014

V pátek 13. 6. v době od 14.00 do 16.00 bude pokračovat focení žáků.

 

10. 6. 2014

Oznamujeme, že probíhá focení portrétů našich žáků. První etapa proběhla v pondělí 9. 6. a následující termín je ve středu 11. 6. od 13:30 hodin v budově školy. Bližší informace podají vyučující hlavního oboru. Další termíny budeme oznamovat průběžně.

 

 

28. 5. 2014

 

pamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28. 5. 2014

 

skeník abc

 

27. 5. 2014 

  • Ve středu 21. května proběhl v sále ZUŠ poslední z žákovských hudebních koncertů. Celý školní rok bude uzavřen závěrečným hudebním koncertem, který bude zároveň také rozloučením s absolventy naší školy. Jste na něj srdečně zváni ve středu 4. června od 17: 30 hodin. Foto ZDE.

 

  • V sobotu 26. 5. se naše škola podílela na kulturním programu na náměstí ve Velvarech. Po celý den zde probíhaly oslavy k výročí nejstaršího českého dobrovolného hasičského sboru, který zde vznikl před 150 lety. K velmi zdařilé akci jistě přispělo i vystoupení našeho dětského pěveckého sboru, který dirigoval Vratislav Řezáč. Úvod i zahájení jim zajistili žáci hrající na trubku pod vedením Jana Buňaty. Vystoupení sklidilo potlesk nejen od rodičů, kteří přišli své děti podpořit. Foto ZDE.

 

26. 5. 2014 

Soutěžní taneční sezónu zakončily Velvarské Rošťandy velikým úspěchem. Mistrovství České republiky probíhalo v České Lípě a zúčastnilo se jej 22 nejlepších souborů z celé naší republiky. Z počátečních 31 soutěžních vystoupení v Parketových tanečních kompozicích v kategorii dětí, startujících v této soutěži s vystoupením V LISTÍ, jich naši malí tanečníci porazili 26 a skončili tak na 5. místě.

Juniorky čekalo soutěžní klání s dalšími 35 choreografiemi. Vystoupení LET IT GO je po jejich perfektním předvedení zařadilo hned za TS z Plzně, Prostějova a Chrudimi. Jen o vlásek jim tedy unikl bronz.

Všem soutěžícím tanečníkům gratulujeme!

Jsou to v DĚTSKÉ kategorii: Eliška Vošická, Nikol Försterová, Eliška Ma Thuy Quynh, Viky Krejcárková, Terka Vořechová, Adéla Veselá, Kryštof Kuptík, Filip Odvody a Terka Valentová.

V kategorii JUNIOREK: Terka Holubová, Aneta Šimáčková, Ilona Anderlová, Lucie Kovaříková, Denisa Červená, Denisa Hradecká, Lucka Brátová, Bára Hodovská a Terka Fleková.

CHOREOGRAFIE obou vystoupení připravila Marcela Odvodyová.

 

23. 5. 2014

plakát ZUŠk(1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. 5. 2014

Byly zveřejněny výsledky talentových zkoušek pro školní rok 2014/2015.  Více informací ZDE.

 

1. 5. 2014

V úterý 22. 4. se zúčastnila naše škola Taneční přehlídky v divadle ve Slaném. Reprezentovala nás tři vystoupení. Nejstarší děvčata s ,,Let it go“, mladší s choreografií ,,V listí“. Na zkušenou vyjely děti z 1. ročníku s vystoupením ,,Jaro je tu“. Všechna vystoupení se dětem povedla a sklidily za ně veliký potlesk. Foto ZDE.

 

30. 4. 2014

Vážení rodiče, žáci a přátelé dobré hudby,V tomto školním roce jsem Vám nabídl několik příležitostí k setkání s dobrou hudbou, při kterých jsme si poslechli interprety mající vztah k našemu regionu. Všichni přijali mé pozvání s ochotou podpořit školu a motivovat žáky v jejich cestě za uměním. Na závěr letošní sezóny vystoupí v našem sále pan Jan Dušek. Mladý, talentovaný umělec, který žije a působí na kladensku. Dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji pozval k poslechu jeho klavírního recitálu, který se koná 19. května od 18:00 v sále ZUŠ Velvary.  Další informace o Janu Duškovi  a program recitálu najdete ZDE.

Oldřich Adelt, ředitel ZUŠ Velvary

 

29. 4. 2014

Na webové stránky byly přidány informace o přijímacím řízení na školní rok 2014/2015. ZDE.

Přijímání nových žáků bude probíhat ve dnech: 5. května 2014 a 23. června 2014 vždy v době od 15:00 do 18:00 hodin.

 

22. 4. 2014

Zveme Vás na Hrnčířské slavnosti na zámku Nelahozeves, kde vystoupí také děti z naší ZUŠ.zamek_nelahozeves_hrncirske_slavnosti

plakatJPG

Foto ZDE.

 

21. 4. 2014

V sobotu 12. dubna se děti z 1. a 2. ročníku tanečního oboru naší ZUŠ předvedly se svým vystoupením ve dvoře ,,Na Špejchaře“. Počasí se vydařilo a děti zatančily choreografie Pavlíny Kratochvílové ,,Jaro je tu“ a ,,Kluci s klukama, holky s holkama“ s velkým nasazením. Foto ZDE.

 

Nejstarší děvčata, která reprezentovala naší školu s choreografií ,,Let it go“, postoupila z regionálního kola v soutěži Skupina roku 2014 až na Mistrovství Čech. V Chrudimi jim však štěstí nepřálo a jen o vlásek unikla nominaci na Mistrovství české republiky. V této soutěži tedy skončila. Můžeme jim však držet palce ve druhé soutěži a to na Festivalu dětského tance, které se bude konat 24. května v České Lípě. Podaří se jim probojovat až do finále? Foto ZDE.

 

20. 4. 2014

Klavírní koncert: Většina účastníků okresního kola Národní soutěže ZUŠ se sešla v podvečer 15. dubna v koncertním sále naší školy. Skvělé výkony všech klavíristů připravily velice milý a příjemný zážitek všem účinkujícími i těm, kteří si našli čas a přišli si jejich výkony poslechnout. Foto ZDE.

 

Ve středu 16. dubna v dopoledních hodinách připravila p. uč. Vernerová ve spolupráci s vybranými dětmi z různých hudebních oddělení pohádkové představení pro děti z velvarské mateřinky. Během pohádky o Perníkové chaloupce měly děti možnost si prohlédnout a hlavně si poslechnout různé hudební nástroje. Některé z jednoduchých lidových písní si mohly děti společně s paní učitelkou či hudebníky zazpívat nebo ztvárnit jednoduchým pohybem. Foto ZDE.

 

14. 4. 2014 Máte doma dítě, které si rádo zpívá, tančí nebo maluje?

Pokud zní odpověď ano, tak neváhejte a přiveďte ho k nám do Základní umělecké školy Velvary. Nabízíme kvalitní diagnostiku i následnou péči o vašeho potomka ve všech třech zmíněných oborech: hudebním, tanečním a výtvarném.

Jestli Vám předešlé řádky připomínají reklamní slogan autoservisů, tak vězte, že to byl můj záměr. Nikoho totiž nepřekvapí reklama, která nás přemlouvá k péči a investicím do našeho majetku. Zkusme si však srovnat na žebříčku hodnot, kde se asi nachází položka péče o vzdělání vlastního dítěte. Na každém nechám, aby si odpověděl sám. Kolik sil a prostředků je ochoten investovat, co všechno vydržet a podniknout, aby se dostavil kýžený výsledek. Základním předpokladem je vždy správné a kvalifikované rozhodnutí rodičů jakým směrem své dítě orientovat.

Poněkud nešťastný způsob je, když necháme volbu na dítěti samotném nebo na druhé straně začneme více aktivit najednou. Méně je někdy více a cílevědomost ve spojení s pílí vede ke zdárnému výsledku. Rodič by měl převzít iniciativu volby a pokud si není zcela jistý, vyhledat radu odborníků.

A to je smyslem mého rozjímání, abych nasměřoval Vaše kroky k nám do Základní umělecké školy Velvary.

Zveme všechny rodiče, kteří uvažují o umělecké výchově svých dětí, k návštěvě akcí pořádaných naší školou. Pro vážné zájemce připravujeme zjišťování předpokladů k uměleckému vzdělávání. Bude probíhat ve dvou termínech: 5. května 2014 a 23. června vždy od 15.00 do 18.00 hodin.

Vybraní uchazeči o studium budou v září přijati do ZUŠ přednostně a mají větší šanci na výběr nástroje.

Za kolektiv pedagogů ZUŠ Velvary Oldřich Adelt

10. 4. 2014

Sobota 5. dubna se stala pro velkou část žáků naší školy velice radostnou. Téměř 40 dětí se v tento den vydalo reprezentovat naši ZUŠ. Polovina dětí se pod vedením pana učitele Vratislava Řezáče vydala do Prahy do ZUŠ A. Voborského na soutěž pěveckých sborů. Jelikož je náš sbor velice mladý, vznikl na naší škole jako součást vzdělávání v hudebním oboru teprve letos v září, bylo velikým překvapením, když obsadil 2. místo. V konkurenci sborů, které mají již dlouholetou tradici, tedy obstál na výbornou. Foto ZDE.

Druhým překvapením byly děti a juniorky z tanečního oboru, které se vydaly do Litoměřic na regionální kolo FDT. Pod vedením své učitelky a zároveň choreografky obou vystoupení Marcely Odvodyové, obstály v obrovské konkurenci. V dětské kategorii parketových kompozic získaly ze 7 soutěžních skupin druhé místo s choreografií ,,V listí“. Juniorky měly před sebou semifinále a následné finále 13 tanečních vystoupení ve své kategorii. Po loňském úspěchu opět nezklamaly a s choreografií ,,Let it go“ uspěly u poroty i diváků. Zlatá medaile jim právem náležela. Foto ZDE.

Obě skupiny se budou moci předvést ještě jednou a to přímo na Mistrovství ČR, kam po svém úspěchu postoupily.

 

9. 4. 2014

V rámci projektu Rok české hudby 2014 pořádala ZŠ ve spolupráci s Muzeum Velvary 20. března a 3. dubna pro své žáky koncerty. Připravila je pro děti p. učitelka z klavírního oddělení naší ZUŠ, paní MgA. Zora Křičková.

První koncert byl určen dětem z mladších ročníků, jeho program byl pohádkový a dětem se velice líbil. Ve druhém koncertě pro starší děti se hovořilo o dílu B. Smetany a L. Janáčka. Svým poutavým vyprávěním a skvěle předvedenou interpretací známých skladeb z děl těchto skladatelů si paní učitelka získala pozornost i zájem v průběhu celého představení. Foto ZDE.

 

 9. 4. 2014

Vajíčkobraní 2014

2. 4. 2014

První jarní den odjely děti z našeho pěveckého sboru na své již druhé víkendové soustředění, které se konalo v penzionu Lhotsko u Úštěku. Obsahem soustředění byla zejména příprava na Krajské kolo celostátních pěveckých sborů, která se koná v sobotu 5. dubna v Praze v Modřanech. Pod vedením sbormistra Vratislava Řezáče strávily děti pěkný víkend nejen zpíváním. Odpočinkový čas věnovaly toulkám po zdejší nádherné přírodě a navštívily i nedalekou zříceninu hradu Levín. Foto ZDE.

 

Krajské kolo soutěže ve hře na klavír se konalo v ZUŠ Bohuslava Matěje Černohorského v Nymburce 24. a 25. března. Emilie Tichá se po předešlém prvenství v okresním kole umístila na krásném 3. místě. 

 

Ve středu 9. 4. od 17.00 se bude konat vystoupení žáků hudebního oboru, na které Vás srdečně zveme.

 

24. 3. 2014

V sobotu 22. března se Velvarské Rošťandy zúčastnily své první letošní taneční soutěže a to Taneční skupina roku tour 2014. Jednalo se o regionální kolo střední Čechy, kde se děvčata v pražské hale Slavie utkala s ostatními soutěžními skupinami ve stylu Dance Art. Choreografii LET IT GO, kterou pro ně připravila M. Odvodyová, tančily juniorky skvěle a odměnou jim byla stříbrná medaile a postup na mistrovství Čech, které se koná 19. dubna v Chrudimi. Foto ZDE.

 

 5. 3. 2014

Srdečně zveme všechny přátele dobré hudby a hlavně žáky hudebního oboru i s rodiči. Přijďte si poslechnout 15. 4. 2014 od 17.00 hodin koncert mladých klavíristů, který se bude konat v ZUŠ Velvary. Více ZDE.

 

plakát klavírní koncert 15.4.2014

Vážení rodiče,

dali jste nám důvěru a svěřili vzdělávání Vašich dětí v uměleckých oborech. Nedílnou součástí tohoto procesu je kromě výuky v hodinách také setkávání s uměním při každé příležitosti. Protože prožitek spojený s poslechem koncertu je pro žáky silným motivačním podnětem k další práci, zveme Vás srdečně na koncerty pořádané naší školou především pro Vás a Vaše děti.

Za kolektiv pedagogů ZUŠ Velvary Oldřich Adelt

 

25. 2. 2014

Ve středu 5. 3. 2014 od 17 hodin proběhne v ZUŠ vystoupení žáků hudebního oboru. Fotografie ZDE.

 

 11. 2. 2014

Žákyně naší školy Emilie Tichá se umístila v okresním kole soutěže ZUŠ obor klavír ve své věkové kategorii na prvním místě s postupem do krajského kola. Je to velký úspěch žákyně a zásluha paní profesorky Zory Křičkové. Gratulujeme!

 

27. 1. 2014

Ve středu 29. ledna od 15:30 proběhne vysvědčení s hudbou (koncert žáků a souborů ZUŠ).

 

27. 1. 2014

V neděli 23. 2. se koná v ZUŠ Karneval, na který jste všichni zváni!

Karneval 2014 copy

 

24. 1. 2014

V sobotu 18. ledna se v areálu Malovarského rybníku sešli občané Velvar, kteří se rozhodli podílet se na revitalizaci tohoto místa. Návrhy žáků ZUŠ si můžete prohlédnout ZDE.

 

16. 1. 2014

Natvrdlí a ZUŠ Velvary Vás zvou 24.1. na divadelní představení Píseček kladenského divadla V.A.D. Plakát ZDE.

 

29. 12. 2013

Vážení rodiče,

v průběhu měsíce LEDNA žádáme o úhradu úplaty za vzdělávání a to nejlépe převodním příkazem na účet číslo: 19 – 387667319/0800, variabilní s.: 20132. Více viz ZDE.

 

29. 12. 2013

  • Nabízíme záznam na DVD z Vánočního tanečního vystoupení a z Vánočního hudebního koncertu (18. 12. 2013). Zájemci si mohou záznam objednat emailem na stránkách naší ZUŠ ( info@zusvelvary.cz). Cena jednoho DVD je 50 Kč. K vyzvednutí budou v ředitelně ke konci měsíce ledna.

 

  • Rodiče nepřehlédněte, věnujte zvýšenou pozornost úpravě rozvrhu!!!

Vzhledem k vánočním koncertům a vystoupením, které budou v naší ZUŠ probíhat následující poslední týden, dochází k úpravám v rozvrhu hodin:

Pondělí – výuka probíhá dle rozvrhu ve všech oborech

Úterý

  • výuka ve výtvarném oboru od 13 – 14:30 hodin zůstává, ale 2. sk. od 14:45 hodin odpadá
  • výuka v tanečním oboru se ruší. Všechny děti se účastní tanečních vystoupení (sraz v ZUŠ v 16 hodin, některé sk. v 15:30 hodin)
  • hodiny u p. uč. Buňaty se NERUŠÍ

Středa

  • výuka v tanečním oboru – skupiny 0 a G zůstává, skupina B a C se ruší (děti mají výchovné a vánoční koncerty)
  • PHV v ZŠ zůstává

Čtvrtek – výuka probíhá dle rozvrhu ve všech oborech

Pátek – výuka se nekoná v žádném oboru

 

  • ZUŠ Vás zve na novoroční koncert z díla A. Dvořáka a L. Koželuha, který se bude konat 4. ledna 2014.

S7y0V7-gM5_KY-yCYDMM-eRljpWEW5y5IbY-XxA_dbfDFohO2hvbGpRLXs2g12pZnWN25Ys

 

  • Rádi bychom Vás pozvali na vystoupení tanečního oboru, které se uskuteční 17. 12. 2013 v ZUŠ.

plakatek

 

  •  Ve středu 18. 12. 2013 od 17 hodin Vás zveme na koncert hudebního oboru.

musicalnotes-surrounda d

  • Rodičovský soubor Natvrdlých a ZUŠ Velvary Vás zvou  7. 12. 2013 v 15:00 na „Adventní odpolbvedne s pohádkou“.

Vajíčko vánoce 2013

26. 11. 2013

Rádi bychom Vás pozvali 30. 11. v 17 hod. na Slavnostní rozsvěcení stromečku v Hospozíně. Více informací ZDE. Adventu se zúčastní i děti ze ZUŠ Velvary. Se skladbou ,,Večerníčekse předvedou děti z 1. ročníku (sk. A). Vánoční atmosféru pak se svým vystoupením ,,Ó andělíčkové“ přinesou žáci z 2. ročníku (sk. E+F).

 

26. 11. 2013

adventni-nedele

Po slavnostním zahájení adventního programu zatančí skladbu ,,Padá hvězda“ žáci 4. a 5. ročníku. Nejstarší žákyně pak budou pokračovat skladbou příznačně nazvanou ,,Vánoční“.

 

18. 11. 2013

Zveme Vás na první ročník taneční přehlídky Stochovská grácie, kterého se s vystoupením Kousni zúčastní i čtyři žákyně naší ZUŠ. Plakátek: STOCHOVSKÁ GRÁCIE

17. 11. 2013

Koncert žáků hudebního oboru se bude konat 27. 11. 2013 od 17 hodin v budově ZUŠ, všechny srdečně zveme!

17. 11. 2013

Rádi bychom Vás pozvali 24. 11. v 11 hod. na koncert našich žáků do Nelahozevsi do Rytířského sálu:

plakát pro mail

 

4. 11. 2013

Upozorňujeme rodiče,  kteří dosud neuhradili školné za první pololetí roku 2013/2014, aby tak učinili co nejdříve. Podrobnosti ZDE.

 

20. 10. 2013

Oznamujeme rodičům, že dne 22. 10. 2013 bude ukončeno vyučování výtvarného oboru již v 16:20 hod. Důvodem této změny je, že se od 17:00 hod. bude konat vystoupení žáků hudebního oboru. Výuka bude žákům nahrazena.

Děkujeme za pochopení Oldřich Adelt

15.10. 2013

Rádi bychom Vás pozvali v úterý 22. 10. na koncert žáků hudebního oboru, který se koná v ZUŠ.

 7. 9. 2013

Stále je možné se přihlásit na Hlasovou výchovu, která je otevřena pro všechny žáky ZUŠ (i z VO a TO).  Hlasová výchova probíhá v pondělí a pátek pod vedením p. Řezáče a je pro žáky ZUŠ Velvary zdarma.

 

25. 9. 2013

Plakátek koncert

 

23.9. 2013 Vážení rodiče, v průběhu měsíce října žádáme o úhradu ŠKOLNÉHO. Podrobnosti najdete ZDE.

 

23. 9. 2013

Upozorňujeme všechny děti, které navštěvují HO a hrají na nástroj, že již začala Hudební nauka a následná Hlasová výchova. Hudební nauka je povinná pro děti od 1.-4. tř., hlasové výchovy se mohou zúčastnit i děti ze starších tříd, případně i jiného oboru (TO, VO).

 

9. 9. 2013 Výuka hudebních nauk začíná v týdnu od 16.9. 2013 !!!

 

8. 9. 2013 Flétnový soubor:  zkouška se koná ve čtvrtek v 18:00 na sále

 

8. 9. 2013 Pozor, změny v rozvrhu!

 

27. 8. 2013 Košumberk

IMG_8991Ani v době letních prázdnin nezůstala naše škola bez hudby. Flétnový soubor složený z žáků a absolventů naší ZUŠ se prezentoval na hradě Košumberku, kde jsme v červenci hráli pro návštěvníky hradu. Prožili jsme krásný den plný hudby a památek. Viz Fotogalerie.

 

 

 

 

 

 

 

Pozvánka: 14. 9. Vás zveme do ZUŠ na koncert konaný v rámci dnů evropského kulturního dědictví, letos se zaměřením na renesanci.

klikněte pro větší obrázek

 

Komentáře jsou uzavřeny.